Uncategorized

Контролна листа на План за управување со животната средина и со социјалните аспекти (ПУЖССА) за проект за надградба на локални улици во село Градошорци и во Василево поред канал , во Општина Василево, во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ

LOGO-Opstina-Vasilevo-horz

На линковите во продолжение е документцијата која се однесува на  проектот за надградба на локални улици во село Градошорци и  во Василево поред канал , во Општина Василево, во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ. ESMP Checklist_ Project Vasilevo_ENG_25.09.20_SPA-converted ESMP Checklist_ Project Vasilevo_МК_9.9.20_SPA-converted Formular za komentari na dokument za Vasilevo Izvestuvanje za dostapnost…

Continue reading

Советниците го усвоија ребалансот на Буџетот на општина Василево

dsc_1469

На денешната редовна 44-та Седница на Советот на општина Василево, советниците ги донесоа предложените измени и дополнувања со што Буџетот на општина Василево претрпе намалување од околу 22 % кај Основниот  и околу 14,% кај консолидираниот односно Буџет во кој се вклучени и Буџетите на единките корисници (ООУ „Гоце Делчев“, Василево, ООУ „Атанас Нивичански“ Нова…

Continue reading

Училиштата подготвени за стартот на учебната година

G-horz

Двете основни општински училишта „Гоце Делчев“  и „Атанас Нивичански“ во чии состав се и десет подрачни училишта низ населените места на општина Василево,  подготвени се за стартот на учебната година, информираа директорките на училиштата г-ѓа Емилија Котева и г-ѓа Соња Ничева. Училиштата во состав на ООУ „Гоце Делчев“ се варосани а во моментот се подготвуваат распоредите…

Continue reading

Божиќна честитка од градоначалникот на општина Василево

DSCN7514

Почитувани сограѓани, верници од Православна вероисповед! По повод големиот Христијански празник, Раѓање Христово – Божиќ, Ви упатувам искрени честитки со желби за добро здравје, духовен мир, и меѓусебно разбирање. Овој голем празник нека биде причина повеќе, во духот на Христијанството, почитувајќи го и негувајќи го заедништвото и хуманоста како едни од најголемите човечки вредности, да…

Continue reading

Василево ја одржа третата сесија од Буџетскиот форум

DSC_0265

Синоќа во Василево, во мотелот Мис Стон граѓаните на општина Василево ја одржаа трета форумска сесија од Буџетскиот форум, на која беа презентирани расходите на дел од Предлог-програмите на општина Василево за 2016 година и ставот на општината во врска со предлозите за зголемување на општинските приходи во наредната година. „ Вечерва, овде во просториите…

Continue reading

Општина Василево изготвува стратегија за развој на културата

DSC_0004

Локалната самоуправа Василево во соработка со Здружението за култура Култ транзен од Струмица започна со активности за подготовка на стратегија за развој на културата во општина Василево. На првата работилница, направена е анализа на моменталната состојба во секторот култура во општина Василево при што се дефинирани културните вредности на општина Василево како појдовна основа за…

Continue reading

Градоначалникот Стојанов ги израдува првачињата

podaroci (3)

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, денес,30.12.2014 год. во пресрет на Новогодишно – Божиќните празници, ги посети  училиштата во општината и на сите првачиња,  им подари новогодишни пакетчиња.  Со желби за многу здравје, безгрижно детство и успех и знаење им ја честита Нoвата 2015 година, а тие  на свој начин со насмевка и песнички…

Continue reading