Новости

Асфалтирана улицата во Добрашинци

IMG_20231127_110727_140_576x768

Локалната патна инфраструктура во населеното место Добрашинци од денес е побогата со уште една асфалтирана улица. Имено, улицата која во петокот се тампонираше и подготвуваше за сафалтирање, веќе  е целосно готова. Оваа улица, општина Василево ја реализираше во рамки на Програмата за изградба на локални патишта и улици за 2023 година и истата е изградени…

Continue reading

Градоначалникот Андонов во Сушево по повод новиот објект на МЗ

15_576x768

„Денес, на денот кога се празнува Свети Јован Златоуст, присуствував на осветување на новиот објект на месната заедница во населеното место Сушево“, напиша ан својот ФБ профил градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, https://www.facebook.com/vasilevo24, к ој на покана од жителите од ц. Сушево беше дел од црковниот обред на осветување на објектот. „Денес е посебен…

Continue reading

Подготовка за асфалтирање на улица во с. Добрашинци

DSC_0201_1024x681

Денес, во населеното место Добрашинци Општина  Василево, спроведува градежни активности на подготовка  на една од улиците за асфалтирање. Конкретно се работи на тампонирање на улицата по што ќе следува  и нејзино асфалтирање. На лице место беше градоначалникот на општина Василево Славе Андонов заедно со дел од своите соработнмици, при што се информираше за текот и…

Continue reading

Заменик министер за труд и социјална политика, Енвер Хусејин во посета на општина Василево

DSC_0122_1024x681

Денес, градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, беше домаќин на заменик министерот за труд и социјална политика Енвер Хусијен, кој беше во работна посета на општината. На состанокот  во кабинетот на Градоначалникот главно се разговараше за тековните состојби и проблемите во работењето со кои се соочува детската градинка „Прва радост“ во Василево.  Средбата беше во…

Continue reading

Градоначалникот на општина Василево со обраќање на Универзитетот Аристотел во Солун на завршната конференција на проектот „Деловен екосистем како интегриран систем – Be In“

1

Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, како претседател на Центарот за развој на Југоисточнмиот плански регион,  денес во Солун, Р.Грција   учествуваше на Завршната конференција  на проектот Деловен екосистем како интегриран систем-Be In“, проект кој се имплементира во рамки на  Интеррег ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Грција – Република С. Македонија 2024-2020.  Во своето обраќање…

Continue reading

Обезбедени средства за изработка на техничка документација за уредување на дворот на ООУ „Атанас Нивичански“, Нова Маала

naslov

„Потпишав договорот за проектот ”Изработка на техничка документација со ревизија за уредување на училишниот двор во ООУ ,, Атанас Нивичански” Нова Маала“, напиша на својот ФБ профил https://www.facebook.com/vasilevo24, градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, по вчерашното потпишување на Договорот со кој општина Василево обезбеди средства за изработка на техничка документација за Уредување на дворот на…

Continue reading

Завршна конференција на проектот „Деловен екосистем како интегриран систем – Be In“, обраќање на градоначалникот на општина Василево Славе Андонов

Untitled,1

  Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, како  претседател на Советот за развој на Југоисточен плански регион,  со свое обрќање на Завршната конференција на Проектот Деловен екосистем како интегриран систем– Be In“, имплементиран во рамки на  Интеррег ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Грција – Република С. Македонија и финансиран од Националните фондови на земјите…

Continue reading

Василево доби детско забавно катче-донација од општина Умраније, Р.Турција

DSC_0059_1024x681

Детски реквизити – лулашки,  клацкалки и  лизгалка,  донација од пријателска општина Умраније, Р.Турција, се поставени во Меморијалниот детски забавен парк Методи Митев, лоциран пред  Домот на културата во населеното место Василево. Денес, паркот го посети градоначалникот на општина Василево Славе Андонов со дел од општинската адмиистрација, каде заедно посведочија на радоста на дечињата кои уживаа…

Continue reading

Соопштение за организирање на јавен увид на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за изградба на верски објекти – џамија на дел од КП бр.960 КП Доброшинци вонград со тех.бр 2394/22 од април 2022 година

LOGO-Opstina-Vasilevo-horz

Општина Василево организира јавен увид на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за изградба на верски објекти – џамија на дел од КП бр.960 КП Доброшинци вонград со тех.бр 2394/22 од април 2022 година. Јавниот увид ќе трае 15 дена, започнувајќи од 16.11.2023г.  до 30. 11.2023 г. Анкетен лист Соопштение бр.10-870-5 Урбанистичко решение  

Советот на општина Василево ги донесе Програмите за 2024 година

naslov

Советот на општина Василево, вчера ја одржа редовната 32 Седница, на чиј дневен ред беа вкупно 39 предлози од кои 7 како дополнителни кои беа предложени и прифатени на самата Седница. Најголемиот број од предлозите, всушност беа Програмите за работа на општина Василево за наредната 2024 година, чија реализација ќе биде вклучена во Буџетот за…

Continue reading