Новости

Напредуваат градежните активности во с. Сушево

DSC_0477

„Денес сме во посета на градежните активности во населеното место Сушево каде се работат повеќе проекти паралелно. Она што сакам да го нагласам е дека пред извесно време започнаа и градежните активности за  изградба на улицата покрај поројот во должина од околу 1 200 метри и пешачка бехатонска патека со ширина од 1,3 метри која…

Continue reading

Дневен ред за 39-та седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

Во четврток, 28.04.2016 година, со почеток во 12,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 29-та седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: Квартален извештај за извршување на Буџетот за 2016 година за периодот од 01.01.2016 до 31.03.2016 година (К-1). Квартален извештај за доспеани а неизмирени обврски на општина Василево…

Continue reading

Општина Василево гради пристапна улица до новата индустриска зона

DSC_0382

Локалната самоуправа Василево, деновиве интензивно работи на изградба на улицата 5 односно пристапната улица во новата индустриска зона во КО Градошорци. Со тоа сите  градежни парцели, од т.н нова индустриска зона,  која се простира од левата страна на магистралниот пат Струмица – Радовиш кај с. Градошорци, ќе добијат безбеден пристап, а истовремено истата ќе може…

Continue reading

Општината ги рамни улиците во Василево

DSC_0343

Локалната самоуправа Василево и во текот на оваа недела продолжува со рамнење на селските патишта и улица.  Механизацијата на градежната фирма „Џови компани“ со која општина Василево има склучено договор за рамнење на улиците, денес е ангажирана во Василево. Конкретно се работи на улицата која води кон големото фудбалско игралиште. Истата се рамни и проширува,…

Continue reading

Започна изградбата на игралиштето во Дукатино

DSC_0315

„Денес сме присутни на изградбата на повеќенаменското игралиште во Дукатино, проект финансиран од Буџетот на општина Василево. Игралиштето е со стандардни димензии, 42 х 26 метри, ќе биде осветлено со рефлектори, што значи на ова игралиште ќе може да се спортува и во вечерните часови“, изјави градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, при неговата…

Continue reading

Општината ги санира улиците во с.Градошорци

DSC_0255

Општина Василево денес вршеше санација на улиците во населено место Градошорци. Со денешната активност опфатени беа две улици и тоа  улицата покрај каналот и една од споредните улици на влезот од селото. Според информацијата од градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов кој на лице место го следеше текот на работите, ова е вообичаена активност…

Continue reading

Советот на општина Василево одржа Вонредна седница

DSC_0229

Општина Василево во партнерство со грчката општина Серез ќе аплицира за средства од Интерег ИПА Програмата за прекугранична соработка Грција – Македонија 2014 – 2020, со заеднички проект – ваква одлука денес, донесе Советот на општина Василево на штотуку одржаната Вонредна седница. Проектот со наслов „Водоводна мрежа и интегрирана мрежа управувана преку далечински мерачи со…

Continue reading

Вонредна седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

Денес, 12.04.2016 година со почеток во 15,00 часот Советот на општина Василево ќе одржи вонредна седница со единствена точка на дневен ред: Предлог-одлука за давање согласност да се аплицира со проектот „Водоводна мрежа и интегрирана мрежа управувана преку далечински мерачи со цел мониторинг на квалитетот на водата и истекување на системот за водоснабдување со користење…

Continue reading

Заменик министерот Костадиновски во Василево

DSC_0208

Заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство во Владата на Р.Македонија г-дин Ванчо Костадиновски,  денес во Василево,  оствари средба со претставниците на откупувачите и претставниците на земјоделските здруженија од оваа општина каде како што изјави заменикот министер се разговарало за актуелната состојба со откупот на зелката. „ Според информациите кои ги имаме од терен меѓутоа…

Continue reading

Градинката „Прва радост“ одбележа една година работење

DSC_0170

Со приредба подготвена од дечињата, денес градинката „Прва радост“ од Василево одбележа една година од своето постоење. Дечињата за своите родители имаа подготвено приредба, при што на најубав начин преку песнички и рецитации покажаа како го минуваат времето во својата градинка и што се „Денес градинкаат празнува. Денес дечињата прославуваа, се забавуваа и искрено се…

Continue reading