Новости

Заменик министерот Костадиновски во Василево

DSC_0208

Заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство во Владата на Р.Македонија г-дин Ванчо Костадиновски,  денес во Василево,  оствари средба со претставниците на откупувачите и претставниците на земјоделските здруженија од оваа општина каде како што изјави заменикот министер се разговарало за актуелната состојба со откупот на зелката. „ Според информациите кои ги имаме од терен меѓутоа…

Continue reading

Градинката „Прва радост“ одбележа една година работење

DSC_0170

Со приредба подготвена од дечињата, денес градинката „Прва радост“ од Василево одбележа една година од своето постоење. Дечињата за своите родители имаа подготвено приредба, при што на најубав начин преку песнички и рецитации покажаа како го минуваат времето во својата градинка и што се „Денес градинкаат празнува. Денес дечињата прославуваа, се забавуваа и искрено се…

Continue reading

Општина Василево потпиша договор за изградба на игралиште во с. Дукатино

DSC_0242

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов и претставникот на градежната компанија „Жикол“ потпишаа договор за изградба на повеќенаменско игралиште во с. Дукатино. Според договорот вредноста на оваа инвестиција изнесува 3 100 000 денари и истите се обезбедени од Буџетот на општина Василево. Игралиштето ќе биде со стандардни димензии, оградено, осветлено и  опремено со реквизити…

Continue reading

Проектот „Спортот и семејните вредности“ во Василево

DSC_0477

Спортската сала при ООУ „Гоце Делчев“ Василево денес беше местотото каде учениците заедно со своите родители и наставници, во рамки на проектот „Спортот и семејните вредности“ заедно спортуваа и се забавуваа. Овој проект, во кој сите беа победници и чија основна цел е да се промовира спортот и да се стимулираат граѓаните преку спортот и…

Continue reading

Општина Василево ќе посредува во вработување на своите сограѓани

DSC_0227

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов денес во кабинетот оствари средба со претставници од компанијата „Џонсон контролс“  кои бараат работници за фабриката во Струмица. Како што информираше градоначалникот Стојанов, улогата на општината ќе биде еден вид посредување, односно проширување на информацијата за потреба од работници на оваа компанија низ населените места на општината како…

Continue reading

ООУ„Гоце Делчев“ – Василево, го одбележа Светскиот ден на поезијата

DSC_0205

По повод Светскиот ден на поезијата, ученици – претставници од ООУ „Гоце Делчев“ Василево го посетија градоначалникот на општина Василево и му подарија честитка со една од личните творби, напишани токму по повод денешниот ден. Конкурсот на кој можеше да учествуваат сите заинтересирани ученици од ова училиште траел една недела, темата била слободна а заинтересираноста,…

Continue reading

Советот на општина Василево одржа вонредна седница

DSC_0162

Завршните сметки на двете основни општински училишта „Гоце Делчев“ Василево и „Атанас Нивичански“ Нова Маала, завршната сметка на детската градинка „Прва радост“ како и Извештајот за работата и годишната сметка на ЈПКД„Турија“ за 2015 година, беа дел од предлозите на вчера одржаната Вонредна седница на Советот на општина Василево. По дискусијата главно околу Извештајот за…

Continue reading

Вонредна Седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

Денес, со почеток во 17,00 часот, Советот на општина Василево ќе одржи вонредна седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Давање согласност на Одлуката за покривање на загуба по годишната сметка и финансискиот извештај за 2015 година на Управниот одбор на ЈП „Турија“, Василево. 2. Давање согласност на Извештајот за работата…

Continue reading

Советот ја усвои завршната сметка на општина Василево

DSC_0160

„Донесувањето на Завршната сметка на Буџетот на општина Василево беше една од најважните точки на дневнот ред. Можеме да кажеме дека сме задоволни бидејќи реализацијата на вкупниот Буџет на општина Василево за 2015 година е на едно задоволително ниво и изнесува околу 72%. Оваа реализација секако би била поголема доколку не беше ребалансот во септември…

Continue reading

Дневен ред за 38-ма Седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

Во понеделник, 14.03.2016 година, со почеток во 14,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 38-ма седница . За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Предлог-завршна сметка на Буџетот на општина Василево за 2015 година. 2. Годишен извештај на општина Василево за 2015 година. 3. Предлог-одлука за одтуѓување на движни…

Continue reading