Новости

Премиерот на Р.Македонија, г-дин Никола Груевски, ја посети општина Василево

11896096_600559836748669_4078611986481308160_n

Премиерот на Р.Македонија, г-дин Никола Груевски ја посети општина Василево. По посетата на локалната самоуправа и средбите и разговорите со граѓаните, посетата продолжи во индустриската зона КО Градошорци и посета на компанијата Евромак. Премиерот Груевски заедно со директорот на Агенцијата за млади и спорт г-дин Марјан Спасески и градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов,…

Continue reading

Заврши турнирот во „Street basket“ во с.Владиевци

11224008_744975768967373_4511062517865510932_n

Екипата на кафе бар „Селект“ од Струмица е победник на годинешниот „Street basket“ турнир што по трет пат, а по повод селската слава Голема Богородица, се одржа во селото Владиевци. Второпласирана е екипата на „Нипром“ од Струмица, а за третото место се изборија „Авто парк“ од домаќинот Владиевци. За најдобар играч прогласен е Дуле Костуранов…

Continue reading

Училиштата во општина Василево подготвени за стартот на учебната година

DSCN7985

„Основните училишта на територијата на општина Василево, на 1-ви септември, подготвени ќе ги пречекаат своите ученици, како оние од погорните класови така и првачињата кои за прв пат ќе седнат во училишните клупи“, изјави градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов во денешната изјава дадена при посетата на подрачното училиште во Радичево во кое деновиве…

Continue reading

Одржана приредба во градинката „Прва радост“

DSCN7910

Вчера, дечињата од градинката „Прва радост“ во Василево, одржаа приредба. Дечињата од големата група, кои за една недела ќе седнат во училишните клупи, со песнички се збогуваа од градинката и од нивните помали другарчиња. Во исто време упатија покана за добредојде до сите оние дечиња кои се на возраст за во градинка а сеуште не…

Continue reading

Десет нови предлози усвоени на денешната 30-та Седница на Советот на О.Василево

DSCN7887

На денешната редовна 30-та Седница на Советот на општина Василево усвоени се сите 10 предлози од дневниот ред. Едногласно и без дискусија советниците го прифатија предлогот за пристапување на општина Василево како соосновач на здружението „Локална акциона група Беласица – Огражден“ со седиште во Босилово, како и предлогот за утврдување на потреба од определување на…

Continue reading

Финализира изградбата на паркот во Василево

DSCN7856

Десетина работница, од повеќе профили, деновиве интензивно работат на изградбата на паркот на влезот во с. Василево, кој како што неодамна најави градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, ќе биде готов до верскиот празник Голема Богородица – ден што го празнуваат жителите на с. Василево. Паркот, како уредена површина со бехатонски патеки, клупи и…

Continue reading

Тениското игралиште во Ангелци- комплетно завршено

DSCN7850

Дуплото-тениско игралиште во с. Ангелци што општина Василево го градеше со средства обезбедени од Агенцијата за млади и спорт е комплетно завршено и подготвено за официјално пуштање во употреба. „Ова ќе биде првото тениско игралиште на територијата на општина Василево, на кое тениските вештини ќе може да ги совладуваат не само децата од Ангелци и…

Continue reading

Дневен ред за 30-та седница на Советот на О.Василево

DSCN5467

На 26.08.2015 година (среда) со почеток во 13,00 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 30-та Седница. За работа на седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Предлог-одлука за проширување и измена на распоредот на средствата на Буџетот на општина Василево. 2. Предлог-одлука за пристапување на општина Василево како соосновач на Здружение „Локална…

Continue reading

Оглас за ко-модератор за Буџетски форум

forumi-na-zaednici

Целта на програмата „Форуми во заедницата” е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а е раководена од Единицата за координација на форумите (ЕКФ) во соработка со Заедницата на единиците на локална самоуправа ЗЕЛС (повеќе информации на www.forumivozaednicata.com.mk). Општина Василево ќе…

Continue reading

Се поставува парно систем во подрачното училиштето ,,Гоце Делчев” во Радичево

DSCN7787

Во подрачното училиште ,,Гоце Делчев” во Радичево денес започна инсталација на парно греење. Целата инсталација се очекува да биде завршена во најкраткот временски рок и се очекува да биде пуштена до почетокот на грејната сезона. За поставување на системот за греење ќе се извршат и градежни зафати во подрумските простории. Поставувањето на парното греење ќе…

Continue reading