Новости

Финализира изградбата на паркот во Василево

DSCN7856

Десетина работница, од повеќе профили, деновиве интензивно работат на изградбата на паркот на влезот во с. Василево, кој како што неодамна најави градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, ќе биде готов до верскиот празник Голема Богородица – ден што го празнуваат жителите на с. Василево. Паркот, како уредена површина со бехатонски патеки, клупи и…

Continue reading

Тениското игралиште во Ангелци- комплетно завршено

DSCN7850

Дуплото-тениско игралиште во с. Ангелци што општина Василево го градеше со средства обезбедени од Агенцијата за млади и спорт е комплетно завршено и подготвено за официјално пуштање во употреба. „Ова ќе биде првото тениско игралиште на територијата на општина Василево, на кое тениските вештини ќе може да ги совладуваат не само децата од Ангелци и…

Continue reading

Дневен ред за 30-та седница на Советот на О.Василево

DSCN5467

На 26.08.2015 година (среда) со почеток во 13,00 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 30-та Седница. За работа на седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Предлог-одлука за проширување и измена на распоредот на средствата на Буџетот на општина Василево. 2. Предлог-одлука за пристапување на општина Василево како соосновач на Здружение „Локална…

Continue reading

Оглас за ко-модератор за Буџетски форум

forumi-na-zaednici

Целта на програмата „Форуми во заедницата” е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а е раководена од Единицата за координација на форумите (ЕКФ) во соработка со Заедницата на единиците на локална самоуправа ЗЕЛС (повеќе информации на www.forumivozaednicata.com.mk). Општина Василево ќе…

Continue reading

Се поставува парно систем во подрачното училиштето ,,Гоце Делчев” во Радичево

DSCN7787

Во подрачното училиште ,,Гоце Делчев” во Радичево денес започна инсталација на парно греење. Целата инсталација се очекува да биде завршена во најкраткот временски рок и се очекува да биде пуштена до почетокот на грејната сезона. За поставување на системот за греење ќе се извршат и градежни зафати во подрумските простории. Поставувањето на парното греење ќе…

Continue reading

Се уредува дворот на детската градинка во Василево

11896929_10153545980374581_1256710850_n

Денес во градинката во општина Василево почна уредувањето на дворното место. По поставување на бекатон плочки на 1000 метри квадратни, а во наредниот период ќе се набават и реквизити и детски играчки. ,,Во функција на подобрување на условите на самата детска градинка и за таа да биде што попривлечна за најмладата популација, односно за децата,…

Continue reading

Градоначалникот Стојанов најави реализација на повеќе програмски проекти

11872707_10153545980534581_939440475_n

Почитувани сограѓани Пред извесен период ја ветивме нашата програма која требаше да ја реализираме за четри годишен период. Пристапувајќи со голема транспарентност, отчетност и реализација на сите проекти кои всушност беа ваши предлози, и наша заложба тие да бидат реализирани – веќе се на повидок. Нашата заложба за решавање на сите проблеми, реализација на сите…

Continue reading

Се поставуваат рефлектори на игралиштата во Владевци и Сушево

DSCN7732

Денес, општина Василево започна со поставување на рефлектори на повеќенаменските игралишта во селата Владевци и Сушево.  Општина Василево се погрижи и за други градежни зафати кои подобро ќе ги оспособат рефлекторите. На тој начин се подобруваат условите за спортување на мештаните од населените места Владевци и Сушево.  Средствата за осветлување на игралиштата се обезбедени со средства…

Continue reading

Општина Василево ќе спроведува Буџетски форум

DSCN7715

Денес, градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, потпиша Договор за Буџетски форум, кој ќе се спроведува во периодот од август 2015 до октомври 2016 година. Заедно со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) при Амбасадата на Швајцарија во Р.Македонија и Единицата за координација на форумите (ЕКФ) Општина Василево, на транспарентен, отчетен и парципативен…

Continue reading

Започна изградбата на паркот во Василево

DSCN7647

Со средства обезбедени од Бирото за регионален развој преку Програмата за развој на подрачја со специфични развојни потреби, општина Василево започна со изградна на парк на влезот во населеното место Василево. Површината од околу 1400 м2 ќе биде комплетно уредена, оплеменета, озеленета, испресечена со бехатонски патеки, ќе бидат засадени повеќе дрвца и грмушки, а за…

Continue reading