Новости

Се поставува парно систем во подрачното училиштето ,,Гоце Делчев” во Радичево

DSCN7787

Во подрачното училиште ,,Гоце Делчев” во Радичево денес започна инсталација на парно греење. Целата инсталација се очекува да биде завршена во најкраткот временски рок и се очекува да биде пуштена до почетокот на грејната сезона. За поставување на системот за греење ќе се извршат и градежни зафати во подрумските простории. Поставувањето на парното греење ќе…

Continue reading

Се уредува дворот на детската градинка во Василево

11896929_10153545980374581_1256710850_n

Денес во градинката во општина Василево почна уредувањето на дворното место. По поставување на бекатон плочки на 1000 метри квадратни, а во наредниот период ќе се набават и реквизити и детски играчки. ,,Во функција на подобрување на условите на самата детска градинка и за таа да биде што попривлечна за најмладата популација, односно за децата,…

Continue reading

Градоначалникот Стојанов најави реализација на повеќе програмски проекти

11872707_10153545980534581_939440475_n

Почитувани сограѓани Пред извесен период ја ветивме нашата програма која требаше да ја реализираме за четри годишен период. Пристапувајќи со голема транспарентност, отчетност и реализација на сите проекти кои всушност беа ваши предлози, и наша заложба тие да бидат реализирани – веќе се на повидок. Нашата заложба за решавање на сите проблеми, реализација на сите…

Continue reading

Се поставуваат рефлектори на игралиштата во Владевци и Сушево

DSCN7732

Денес, општина Василево започна со поставување на рефлектори на повеќенаменските игралишта во селата Владевци и Сушево.  Општина Василево се погрижи и за други градежни зафати кои подобро ќе ги оспособат рефлекторите. На тој начин се подобруваат условите за спортување на мештаните од населените места Владевци и Сушево.  Средствата за осветлување на игралиштата се обезбедени со средства…

Continue reading

Општина Василево ќе спроведува Буџетски форум

DSCN7715

Денес, градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, потпиша Договор за Буџетски форум, кој ќе се спроведува во периодот од август 2015 до октомври 2016 година. Заедно со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) при Амбасадата на Швајцарија во Р.Македонија и Единицата за координација на форумите (ЕКФ) Општина Василево, на транспарентен, отчетен и парципативен…

Continue reading

Започна изградбата на паркот во Василево

DSCN7647

Со средства обезбедени од Бирото за регионален развој преку Програмата за развој на подрачја со специфични развојни потреби, општина Василево започна со изградна на парк на влезот во населеното место Василево. Површината од околу 1400 м2 ќе биде комплетно уредена, оплеменета, озеленета, испресечена со бехатонски патеки, ќе бидат засадени повеќе дрвца и грмушки, а за…

Continue reading

Советот ги усвои кварталните извештаи за работата на Општина Василево

DSCN7610

Членовите на Советот на општина Василево, на денешната редовна 29–та Седница со 9 гласови „за“ и 2 „воздржани“, ги усвоија Кварталните извештаи за: извршувањето на Буџетот на општина Василево (К-1), за доспеани а неизмирени обврски (К-2) и за промените на состојбата на задолжување на општина Василево (К-3), сите за периодот од 01.01.2015 до 30.06.2015 година.…

Continue reading

Во Радичево одбележан историски настан

DSCN7606

Со полагање свежо цвеќе пред спомен плочата која се наоѓа на влезот во с. Радичево, денес во организација на општина Василево, беше одбележана 74- годишнината од средбата меѓу Струмичката и Радовишката младина – настан на кој младите од Струмица и Радовиш, се договориле за идното револуционерно дејствување. Реферат за случувањата од 19 јули 1941 година…

Continue reading

Заврши Меморијалниот турнир Ч`крче во Пиперево

IMG_0252

Вчера, во Пиперево заврши единаесетиот Меморијален турнир во мал фудбал „Ч`крче“, што во спомен на младиот Славе Стојанов од Пиперево го организираат неговото семејство и другарите, . Од вкупно 13-те екипи во сениорска конкуренција најдобри беа „Цоби ламинат“ од Василево кои освен паричната награда за освоено прво место се закитија и со медаљи. Второ пласирани…

Continue reading

Дневен ред за 29-та седница на Советот на О.Василево

DSCN5467

Во вторник, 21.07.2015 година, со почеток во 12,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 29-та Седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Квартален извештај за извршување на Буџетот за 2015 година за периодот од 01.01.2015 до 30.06.2015 година (К-1). 2. Квартален извештај за доспеани а неизмирени обврски на…

Continue reading