Новости

Започнува турнирот во мал фудбал во с. Ангелци

т1

Вечерва, со почеток во 20,00 часот,  во с. Ангелци ќе започне ноќниот турнир во мал фудбал „Спасовден“  2016 година, што во организација на општина Василево а по повод Христијанскиот празник Спасовден се одржува втора година по ред. Натпреварите ќе се играат на повеќенаменското игралиште во с. Ангелци. За учество во турнирот пријавени се вкупно 17…

Continue reading

Паркот во Градошорци комплетно завршен

DSC_0491

Деновиве заврши комплетната изградба на паркот во населеното место Грдошорци, кој заради местоположбата има значење не само за жителите на ова населено место туку и за  жителите на населените места Едрениково, Требичино, Градошорци, Седларци, Ангелци и Вељуса. Паркот е лоциран токму меѓу патиштата кои водат за овие населени места, во близина на Домот на културата…

Continue reading

Општината Василево потпиша договор за асфалтирање на две нови улици

DSC_0721

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов потпиша договор за изградба на две улици во општина Василево, по една во населените места Василево и Владевци. Средствата за изградба на овие улици се обезбедени преку Министерството за финансии, како грант од Светска банка. „Се работи за улица во населено место Василево односно од центарот на Василево…

Continue reading

Општина Василево усвои Стратегија за развој на културата и уметноста

DSC_0785

Советот на општина Василево на вчерашната редовна 40-та Седница, едногласно ја усвои Стратегијата за развој на културата и уметноста во општина Василево за периодот 2016-2020 година. Овој стратешки документ општина Василево го работеше во партнерство со Здружението за култура и развој на креативни индустрии Култ Транзен од Струмица и истиот е дел од проектот „Развивање…

Continue reading

Советот на О.Василево ја одржа 40-та седница

DSC_0663

На денес одржаната редовна 40-та седница на Советот на општина Василево, усвоени беа сите предлози од дневниот ред, меѓу кои и Стратегијата за развој на културата и уметноста во општина Василево за периодот 2016 – 2020 година. Образложение за овој стратешки документ даде експертот Јасмина Мазгалиева, по што советниците едногласно и без дискусии и забелешки…

Continue reading

Василевчани ја покажаа својата хуманост на дело

DSC_0603

Денес во просториите на Домот на културата во Василево, се спроведе акција на доброволно дарување на крв. Според информацијата од организаторите со пријавени над 30 граѓани и 30-тина собрани крвни единици, акцијата ги дала очекуваните резултати. „Како и во секоја акција во општина Василево и во денешната хуманоста е на високо ниво. Како организатори, граѓаните…

Continue reading

ООУ„Атанас Нивичански“ го одбележа патрониот празник

DSC_0544

Со свечена програма, со многу музички точки, корфеографии и рецитали, ООУ„Атанас Нивичански“ од Нова Маала го одбележа својот патрон празник. Срдечно и топло добредојде на како што рече овој посебен ден за нивното училиште на гостите им посака директорката на училиштето г-ѓа Соња Ничева. Присутните ги поздрави и градоначалникот на општина ВАсилево, г-дин Ванчо Стојанов:…

Continue reading

Дневен ред за 40-та седница на Советот на О.Василево

DSCN5467

На 19.05.2016 година (четврток), со почеток во 12,00 часот,  Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 40-та седница.  За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: Предлог-одлука за организацијата, делокругот и начинот на извршување на задачите на општинската администрација на општина Василево. Предлог-стратегија за развој на културата и уметноста во општина Василево за…

Continue reading

Во среда ќе се одржи крводарителска акција

DSC_0501

Црвениот крст на Македонија и Заводот за трансфузициона медицина -Струмица во соработка со општина Василево организираат хуманитарна акција на доброволно дарување на крв. Акцијата ќе се спроведе во среда, 18.05.2016 година во периодот од 08,00 до 14,00 часот во просториите на Домот на културата во Василево. Организаторите ги покануваат граѓаните на општина Василево да се…

Continue reading

Општина Василево организира турнир во мал фудбал во с. Ангелци

турнир

По повод Христијанскиот празник Спасовден, општина Василево организира турнир во мал фудбал во с. Ангелци. На турнирот може да учествуваат екипи од цела Македонија. Секоја екипа има право на 10 играчи плус 1 ЏОКЕР во полуфиналните натпревари. Котизацијата за учество изнесува 2 500 денари. Пријавувањето трае до 22.05.2016 година, до 18,00 часот, по што со…

Continue reading