Новости

Проектот „Спортот и семејните вредности“ во Василево

DSC_0477

Спортската сала при ООУ „Гоце Делчев“ Василево денес беше местотото каде учениците заедно со своите родители и наставници, во рамки на проектот „Спортот и семејните вредности“ заедно спортуваа и се забавуваа. Овој проект, во кој сите беа победници и чија основна цел е да се промовира спортот и да се стимулираат граѓаните преку спортот и…

Continue reading

Општина Василево ќе посредува во вработување на своите сограѓани

DSC_0227

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов денес во кабинетот оствари средба со претставници од компанијата „Џонсон контролс“  кои бараат работници за фабриката во Струмица. Како што информираше градоначалникот Стојанов, улогата на општината ќе биде еден вид посредување, односно проширување на информацијата за потреба од работници на оваа компанија низ населените места на општината како…

Continue reading

ООУ„Гоце Делчев“ – Василево, го одбележа Светскиот ден на поезијата

DSC_0205

По повод Светскиот ден на поезијата, ученици – претставници од ООУ „Гоце Делчев“ Василево го посетија градоначалникот на општина Василево и му подарија честитка со една од личните творби, напишани токму по повод денешниот ден. Конкурсот на кој можеше да учествуваат сите заинтересирани ученици од ова училиште траел една недела, темата била слободна а заинтересираноста,…

Continue reading

Советот на општина Василево одржа вонредна седница

DSC_0162

Завршните сметки на двете основни општински училишта „Гоце Делчев“ Василево и „Атанас Нивичански“ Нова Маала, завршната сметка на детската градинка „Прва радост“ како и Извештајот за работата и годишната сметка на ЈПКД„Турија“ за 2015 година, беа дел од предлозите на вчера одржаната Вонредна седница на Советот на општина Василево. По дискусијата главно околу Извештајот за…

Continue reading

Вонредна Седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

Денес, со почеток во 17,00 часот, Советот на општина Василево ќе одржи вонредна седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Давање согласност на Одлуката за покривање на загуба по годишната сметка и финансискиот извештај за 2015 година на Управниот одбор на ЈП „Турија“, Василево. 2. Давање согласност на Извештајот за работата…

Continue reading

Советот ја усвои завршната сметка на општина Василево

DSC_0160

„Донесувањето на Завршната сметка на Буџетот на општина Василево беше една од најважните точки на дневнот ред. Можеме да кажеме дека сме задоволни бидејќи реализацијата на вкупниот Буџет на општина Василево за 2015 година е на едно задоволително ниво и изнесува околу 72%. Оваа реализација секако би била поголема доколку не беше ребалансот во септември…

Continue reading

Дневен ред за 38-ма Седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

Во понеделник, 14.03.2016 година, со почеток во 14,00 часот Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 38-ма седница . За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Предлог-завршна сметка на Буџетот на општина Василево за 2015 година. 2. Годишен извештај на општина Василево за 2015 година. 3. Предлог-одлука за одтуѓување на движни…

Continue reading

Општина Василево со поддршка за ПХВ проектот на Црвен крст

DSC_0145

Волонтери од Црвен крст – Струмица денес го посетија градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов при што побараа и добија подршка за нивниот ПХВ – проект (Промоција на хумани вредности). Средства кои ќе бидат собрани наменети се за реновирање на просторијата во Центарот за трансфузициона медицина. Во рамки на проектот, како што информираа младите…

Continue reading

Повик за прибирање понуди за градежни работи

DSC_0143

Република Македонија Проект за Подобрување на Општински Услугите – МСИП MSIP-IPA-NCB-010-16 1. Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, од 31 jануари, 2010 година (печатено издание) и објавена електронски на 06 jануари, 2010 година. 2. Република Македонија доби грант…

Continue reading

Во Василево започна државното првенство во одбојка за основци

DSC_0069

Денес, во Василево, во спортската сала на ООУ„Гоце Делчев“, во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија и Агенцијата за млади и спорт и со поддршка на општина Василево започна државното првенство во одбојка во машка конкуренција за основци. Учествуваат вкупно шест екипи и тоа по една од ООУ „Никола Карев“ од Крушево, ООУ„Елпида…

Continue reading