Новости

Потпишан Договорот за реконструкција на Домот на културата во Василево

наслов

Општина Василево  и градежната компанија Портланд потпишаа Договор за реконструкција, санација и адаптација на Домот на културата во Василево. По спроведената јавна набавка за избор на најповолен понудувач односно градежна компанија, денес е потпишан Договор за реконструкција на Домот на културата во Василево со Портланд-Опц ДООЕЛ, која во понеделник на 16.08.2021 година ќе биде воведена…

Continue reading

Рокот за пријавување кандидати за попишувачи и инструктури повторно продолжен

Logo_mk_stat

Рокот за пријавување кандидати за попишувачи и инструктори за спроведување на пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021 година, е продолжен и истиот ќе трае до 17.08.2021 година. Во продолжение е официјалното Известување од Државниот завод за статистика. Известување

Потпишан Договор за реконструкција на улица во с.Василево

наслов

Општина Василево и градежната компанија  Евроградба-Инжинеринг потпишаа Договор за реконструкција на улица во с. Василево која води од  црквата Пресвета Богородица до ООУ „Гоце Делчев,  во должина од 720 метри. „После објавената јавна набавка најповолна цена понуди градежната компанија ДГТУ Евроградба-Инжинеринг Дооел с. Владиевци и истата ќе биде воведена во работа во текот на утрешниот…

Continue reading

Апел до жителите на с.Дукатино, да не се уништува водоводната линија

1

Општина Василево апелира до жителите ан населеното место Дукатино да се спречи уништувањето/оштетувањето на главната водоводна линија во селото. Во изминатите денови несовесни сторители во неколку наврати ја оштетиле главната водоводна цевка, затоа  апелираме  до жителите на село Дукатино да го пријават сторителот или сторителите кои во изминатите денови намерно ја оштетуваат главната водоводна цевка…

Continue reading

Распоред за ревакцинација на терен

3

  Ги известуваме граѓаните на населените места во општина Василево, кои се вакцинираа во своите населени места дека ревакцинацијата ќе се врши по следниот распоред: Дата Населено место 18.08.2021 Василево 19.08.2021 Ангелци, Градашорци 20.08.2021 Седларци, Едрениково 23.08.2021 Владевци 24.08.2021 Сушево 25.08.2021 Дукатино, Радичево 26.08.2021 Висока Маала 27.08.2021 Нова Маала, Добрашинци 30.08.2021 Чанаклија, Пиперево Локациите и…

Continue reading

Продолжен рокот за пријавување кандидати за Пописот 2021

Logo_mk_stat

Рокот за пријавување кандидати за попишувачи и инструктори за спроведување на пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021 година, е продолжен и истиот ќе трае до 12.08.2021 година. Во продолжение е официјалното Известување од Државниот завод за статистика. Известување  

Јавен повик за вклучување во Програмата Општинско-корисна работа

LOGO, Opstina Vasilevo

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Василево, во рамките на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2021 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско-корисна работа финансирана…

Continue reading

Општина Василево потпиша Договор за средства од ТАВ Програмата

1

Денес градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев,  заедно со колегите градоначалници од другите општини ги потпишаа Договорите за финансиски средства од  ТАВ Програмата. Општина Василево  согласно Договорот обезбеди 26 000 000  денари,  средства со кои е планирано финансирање  на изградбата на водоснабдителен систем за населените места Дукатино и Требичино. „Упатувам благодарност до Владата на РСМакедонија…

Continue reading

Јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и инструктори

Logo_mk_stat

Државниот завод за статистика објави Јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и и инструктори за Пописот на населението, домаќинствата, и становите во Република Северна Македонија, што ќе се одржи во периодот од   05-30.09.2021 година. Ги покануваме сите заинтересирани да  се пријават  и да земат учество во спроведувањето на оваа активност, која е од особено…

Continue reading

Трето прскање против возрасни комарци

komarec

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион, дека третото прскање против возрасни комарци ќе се изврши во период од 03 до 05 Август 2021 година, со следниот распоред: На 03.08.2021 година (вторник), во период од 20 до 04 часот во општините Радовиш и Конче. На 04.08.2021 година (среда), во период од…

Continue reading