Новости

Турнирот во Василево со награден фонд од 200 000 денари

turnir-vasilevo.png1_

По повод новогодишните и божикните празници под покровителство на Градоначалникот на Општина Василево, а во организација на Фудбалскиот клуб на Василево, по петти пат во Општина Василево се организира традиционален турнир во мал фудбал. Наградниот фонд на турнирот изнесува 200 000 денари. Турнирот ке започне на 16 -ти декември,  натпреварите ке се играат во спортската сала на ООУ…

Continue reading

Во Василево пуштена во употреба градинката „Прва радост“

gradinka31

Во општина Василево денес беше отворена првата градинка „Прва Радост“. Во градинката ќе може да учат 70 дечиња. Средствата за изградба на градинката се обезбедени преку проектот за прекугранична соработка со Р. Бугарија. Ентериерот комплетно е уреден со средства на Министерството за труд и социјална политика. Со отварањето на градинката ќе се им се олесни на родителите…

Continue reading

Стојанов оствари средба со претставници од ТИКА

vasilevo-tika

На средбата во кабинетот, разговарано е за досегашната соработка на ТИКА со општина Василево и за можностите истата успешно да продолжи и во иднина. Претставниците од ТИКА во придружба на градоначалникот Стојанов и членот во советот на општина Василево, г-дин Билент Исинов ги посетија Турските гробишта во с. Градошорци, кои пред извесно време благодарение токму…

Continue reading