Новости

С О П Ш Т Е Н И Е

DSCN8640

С О П Ш Т Е Н И Е Почитувани граѓани на општина Василево. Во консултација на Министерството за земјоделие шумарство и водостопанство на објавениот оглас од 30.08.2015 до 30.09.2015 год.остана уште малку време бидејќи секоја година се сочуваме со проблемите да не може да се склучи договор за откуп на произведениот тутун бидејќи немаат…

Continue reading

Стартуваше Курбан – Бајрамскиот турнир во мал фудбал

старт

Синоќа,  во населеното место Ангелци, во организација на невладината Али Беј од Градошорци и под покровителство на општина Василево започна Курбан – Бајрамскиот турнир во мал фудбал. Присутните ги поздрави градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов кој на учесниците им посака добро дружење, фер и коректно натпреварување и како што рече да победи најдобриот.…

Continue reading

Во недела започнува Курбан – Бајрамскиот турнир во мал фудбал

turnir

Во недела, 20.09.2015 година, со почеток во 18,00 часот, во организација на невладината Али беј од Градошорци и под покровителство на општина Василево започнува Курбан – Бајрамскиот турнир во мал фудбал. Натпреварите ќе се играат на повеќенаменското игралиште во Ангелци. Според информацијата од г-дин Билент Исинов, претставник од организаторот, за учество на турнирот пријавени се…

Continue reading

Општина Василево потпиша договор за изградба на три нови улици

DSCN8620

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, денес потпиша договор за асфалтирање на платото пред училиштето во Нова Маала и вкупно три улици од кои две во населеното место Градошорци и една во Нова Маала. Улицата што ќе се асфалтира во Нова маала е кај црквта и е со должина од 240 метри додека двете…

Continue reading

Општинскиот тим подготвен за спроведување на Буџетскиот форум

IMG_20150912_141207

Општинскиот тим за спроведување на буџетскиот форум деновиве се едуцираше како да ги реализира форумските сесии преку кои граѓаните со партиципативно учество ќе гласат кои проблеми треба да се решаваат со општински пари. Оперативната група ги доби обврските и задачите кои треба да ги реализираат во текот на наредните 12 месеци за успешно спроведување на…

Continue reading

Министерот Ставрески ја посети општина Василево

DSCN8512

Денес, министерот за финансии и вицепремиер во Владата на Република Македонија г-дин Зоран Ставрески ја посети општна Василево. „Денешната посета на општина Василево е со цел да се сретнеме со бизнисмените, со граѓаните и со раководството на општината и да видиме како оди реализацијата на проектите, каде можеме дополнително да помогнеме, да забрзаме, да се…

Continue reading

Во Василево се одржа испит за авто такси возачи

DSCN8370

Вчера, во просториите на ООУ„Гоце Делчев“ во Василево, за возачите на авто такси беше одржано полагање за добивање на лиценца неопходна за вршење на оваа дејност. Според изјавата на градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, на територијата на општина Василево има регистрирано четири правни субјекти и четири трговци поединци кои вршат превоз на патници…

Continue reading

Претставник од Амбасадата на САД во посета на О.Василево

DSCN8320

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, денес оствари средба со г-ѓа Вероника Скарборо, заменик шеф на политичкиот и економскиот сектор во Амбасадата на САД во Р.Македонија. По средбата во кабинетот американската претствничка ја посети индустриската зона во Василево, на лице место запознавајќи се со нејзините карактеристики и погодностите кои со својата местоположба и уреденост…

Continue reading

Отворени денови со земјоделците од општина Василево

DSC_3971

Вечерва, со почеток во 19,30 часот, во просториите на училиштето во с.Нова Маала, општина Василево во соработка со Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделието и руралниот развој и Министертството за земјоделство, шумарство и водостопанство, организира отворени денови со земјоделците од општина Василево. Аплицирањето за субвенции за 2016 година и проблемите со исплатата на субвенции од…

Continue reading