Новости

Јавен повик за стручно оспособување за авто такси возач

objaven-povik-za-polaganje-na-ispit-za-sertificiran-taksist-222200

Општина Василево распишува јавен повик за пројавување на интерес за спроведување на стручно оспособување на кандидати за добивање на сертификат за авто такси возач. Во прилог огласот: Jaвeн повик за обука

Градоначалникот на средба со граѓаните на Добрашинци и Висока Маала

DSCN5847

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, синоќа, заедно со претседателот на општинскиот Совет, г-дин Дајанчо Ефтимов и директорката на ЈПКД „Турија“, г-ѓа Лела Митев остварија две одвоени средби со граѓаните на населените места Висока Маала и Доброшинци. Како што информираше градоначалникот Стојанов целта на овие средби била запознавање на граѓаните со активностите кои локалната…

Continue reading

Асфалтирано игралиштето во с. Седларци

DSCN5836

Во населеното место Седларци денес се асфалтираше повеќенаменското игралиште, кое се гради во центарот на селото веднаш до основното училиште. „ Во месец декември започнаа градежните работи на ова игралиште кое ќе го користат жителите на населеното место Седларци. Функцијата е повеќенаменска а и локацијата е соодветна бидејќи се наоѓа во центарот на селото и…

Continue reading

Дајанчо Ефтимов избран за претседавач со Советот на општина Василево

DSCN5793

Дајанчо Ефтимов советник од редовите на ВМРО ДПМНЕ на денешната редовна 23-та Седницаа избран е за нов Претседавач со Советот на општина Василево. Ефтимов доаѓа на местото на Илчо Колев кој на 24.01.2015 година ненадејно почина. Инаку, на Ефтимов ова му е втор мандат како член на Советот на општина Василево. На денешната Седница беше…

Continue reading

Дневен ред за 23-та Седница на Советот на општина Василево

DSCN5467

Во петок, 27.02.2015 година со почеток во 13,00 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи редовната 23-та Седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: 1. Донесување на заклучок за престанок на мандатот на член на Советот на општина Василево. 2. Верификација на мандат на член на Советот на општина Василево. 3.…

Continue reading

Отчет на градоначалникот Стојанов за изминатата година

DSCN5759 (Custom)

Почитувани сограѓани! Измина уште една година. Година во која ветените проекти беа наш приоритет. Подобрувањето на инфраструкурата , развојот на индустријата и воопшто подобрувањето на животот на сите наши граѓани,беше и ќе биде наша водилка и во наредниот период.Нашата грижа за сите Вас почнувајќи од најмалите,со изградбата на првата детска градинка им ја донесе „Првата…

Continue reading

Стопанствениците и ЕВН на состанок со градоначалникот Стојанов

DSCN5734

На иницијатива на градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов, работен состанок одржаа претставници на ЕВН Македонија и стопанствениците – сопственици на градежни парцели во индустриската зона КО Градошорци. Се бараше решение за постојниот далекувод кој се протега долж оваа индустриска зона. Потребата од негова дислокација одамна е констатирана и е неопходна заради непречено одвивање…

Continue reading

Во четврток, крводарителска акција во Василево

DSCN5736

Во четврток, 19.02.2015 год. во периодот од 09,00 до 14,00 часот, во просториите на Домот на културата во Василево, во организација на Црвен крст – Струмица и општина Василево ќе се одржи крводарителска акција. Општина Василево упатува отворена покана до своите сограѓани да ја покажат хуманоста на дело, да се вклучат во акцијата и со…

Continue reading

Василево ќе бара средства за изградба на два парка

DSCN5723

Изградба на парк во с. Василево и изградба на парк во с. Градошорци се двата предлог-проекти со кои општина Василево ќе аплицира за средства  во Бирото за Регионален развој – вака едногласно одлучија советниците на општина Василево, на вчерашната вонредна седница. Образложение за итноста на Седницата даде градоначалникот на општината, г-дин Ванчо Стојанов, кој појасни…

Continue reading

Вонредна седница на Советот на О.Василево

unnamed (2)

Денес, 10.02.2015 год. со почеток во 15,30 часот, Советот на општина Василево ќе одржи вонредна Седница на чиј дневен ред се две точки: Предлог-одлука за учество на општина Василево во предлог-проектот поднесен до Бирото за регионален развој  за изградба на парк на влез во с. Василево и Предлог-одлука за учество на општина Василево во предлог-проектот…

Continue reading