Соопштенија

Известување од ЈПКД „Турија“, Василево за подигање на сметот

2222222222222

ЈПКД „Турија“ од  Василево ги известува жителите на населените места Градашорци и Василево дека, оваа недела, ќе има промена во распоредот за подигање на комуналниот отпад од домаќинствата во овие две населени места. Во населеното место Василево сметот ќе биде подигнат во четврток, 27.08.2020 година, а Во населеното место Градашорци, сметот ќе биде подигнат во…

Continue reading

Второ прскање против возрасни комарци по земјен пат

komarec

Се известуваат граѓаните на општина Василево дека на ден 22.07.2020 година (среда), во период од 19.00 до 02.00 ќе биде извршено второто прскање против возрасни комарци по земјен пат.  Во истиот период ќе биде извршено прскање и во општините Конче, Радовиш, и Струмица, додека на 23.06.2020 година (четврток), во период од 19.00 до 02.00 часот  ќе…

Continue reading

Во среда прво прскање против возрасни комарци по земјен пат

komarec

Се известуваат граѓаните на општина Василево дека на ден 24.06.2020 година (среда), во период од 18.00 до 02.00 ќе биде извршено првото прскање против возрасни комарци по земјен пат.  Во истиот период ќе биде извршено прскање и во општините Конче, Радовиш, Ново Село, Босилово и Струмица, додека на 25.06.2020 година (четврток), во период од 19.00…

Continue reading

Прво прскање против возрасни комарци по земјен пат

komarec

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот, согласно Одлуката на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, организира прво третирање на дезинфекција, дезинсекција и дератизација на адултни комарци по земјен пат. Предвидени се вкупно две третирања за ларвициди и три третирања против адултни комарци на територијата на Југоисточниот…

Continue reading

СООПШТЕНИЕ од ЈПКД „Турија“, Василево – утре населеното место Василево, без вода

111

ЈПКД „Турија“, Василево, ги известува жителите на населеното место Василево, дека на ден 02.06.2020 година (вторник), поради дефект на главниот цевковод, ќе биде прекинато водоснабдувањето. Прекинот ќе започне во 07,00 часот и ќе трае се до отстранување на дефектот.  Со почит ЈПКД  „Турија“ Василево в.д директор Зоранчо Ѓорѓиев

Препораки од Народна банка во врска со исплатата на паричната помош од социјална и детска заштита

NBRM-horz

По известувањето дека сите банки се подготвени да ја реализираат исплатата на паричната помош од социјална и детска заштита, притоа водејќи грижа за заштита на јавното здравје, апелираме: При посета на филијалите и експозитурите на банките, во текот на следната недела, корисниците на парична помош од социјална и детска заштита коишто досега не поседуваат дебитна…

Continue reading

Информација за движење на земјоделците во услови на оваа вонредна состојба

Zabraneto dvizenje na cela teritorija_768x768

Почитувани земјоделци, Земјоделците од општина (Струмица, Василево, Босилово и Ново Село ) што имаат работни обврски на своите земјоделски површини, а кои се наоѓаат во атарот на селото во коешто живеат, можат да се движат за време на забраната за движење, исклучиво заради извршување на работните активности без да вадат дозволи за движење. Земјоделците, пак…

Continue reading

ИЗВЕСТУВАЊЕ за промена на работното време на општина Василево

LOGO, Opstina Vasilevo

Општина Василево,  ги известува граѓаните дека,  поради новонастанатата состојба со корона вирусот (Ковид-19), почнувајќи од 19.03.2020 година(четврток), општинската администрација ќе работи со изменето работно време односно од  09,00 часот до 14,00 часот. За сите евентуални  промени кои би се однесувале  на работењето на општинската администрација, граѓаните ќе бидат навреме информирани. Со почит, Општина Василево Градоначалник…

Continue reading

С О О П Ш Т Е Н И Е Од ЈПКД Турија п.о. Василево

JPKD Turija

Поради новонастанатата состојба со корона вирусот, а со цел да се намали движењето на населението, заради примена на мерките за зачувувањето на нивното здравје, им се соопштува на корисниците на услугите на ЈПКД Турија п.о. Василево, дека ќе биде ограничен влезот на странки во канцелариите на претпријатието, па поради тоа доколку имаат проблем со дефекти…

Continue reading

Општина Василево формираше мобилни тимови за помош

LOGO, Opstina Vasilevo

Општина Василево формираше мобилни тимови за помош на сите стари и изнемоштени и лицата со попреченост од општината. Сите граѓани од наведената категорија кои имаат потреба од набавка на потребните лекарства, прехрамбени продукти и средства за хигиена, со цел да не излегуваат надвор и да не остваруваат непосреден контакт со други лица, при што би…

Continue reading