Соопштенија

ИЗВЕСТУВАЊЕ

LOGO, Opstina Vasilevo

Согласно препораките на Владата на Република Северна Македонија, а по предлог од Министерството за здравство,  кои се однесуваат за превентива и заштита од вирусот Ковид 19 (Корона вирус) објавени на ден 12.03.2020 година,  работата со граѓаните  кои имаат потреба од документи, достава на барања, решенија за платен данок и други списи кои ги издава администрацијата…

Continue reading

СООПШТЕНИЕ за јавна презентација и јавна анкета за УП за с. Пиперево

LOGO, Opstina Vasilevo-horz

Општина Василево организира јавна презентација и јавна анкета за  Урбанистички план за  село Пиперево изработен од Институт за урбанизам, сообраќај и екологија ИН-ПУМА ДОО Скопје. Јавната анкета ќе трае до 23.03.2020 година. Целото соопштение може да го видите на линкот во продолжение: Соопштение за јавна презентација и јавна анкета за УП за с. Пиперево  

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета за УП за селата Владевци, Ангелци и Градашорци

LOGO, Opstina Vasilevo

Општина Василево организира јавна презентација и јавна анкета за  Урбанистички планови за  селата Владевци, Ангелци и Градашорци и изработен од ДП ВИЗУРА ДООЕЛ од Струмица.  Интегралниот текст на Соопштенијата за секое село посебно е на линковите во  продолжение: Соопштение за јавна презентација и јавна анкета за УП за с. Владевци Соопштение за јавна презентација и…

Continue reading

С О О П Ш Т Е Н И Е oд ЈПКД „Турија“ п.о Василево

1111

ЈПКД „Турија“, Василево ги информира жителите од населените места Чанаклија, Нова Маала и Добрашинци, дека од денес 06.02.2020 година (четврток),  водата за пиење е технички исправна и истата може непречено да се пие односно да се употребува за сите намени во домаќинствата. Реконструкцијата и санацијата на филтер станицата,  поради која во изминатиот период се пушташе…

Continue reading

ИЗВЕСТУВАЊЕ за Информативен ден за проектот „Агрометеоролошки станици“

Vasilevo_455x960-horz_1280x653

На ден 17.01.2020 година (петок), со почеток во 12,00 часот, во Домот на АРМ во Струмица, во Салата за советници, ќе се одржи Информативен ден за проектот „Агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури и животната средина“. Се повикуваат сите земјоделски производители и заинтересирани страни да земат учество во настанот и да се информираат за…

Continue reading

С О О П Ш Т Е Н И Е oд ЈПКД „Турија“ п.о Василево

1111

Им се соопштува на жителите од населените места Чанаклија, Нова Маала и Добрашинци, дека поради реконструкција на филтер станицата, водата за пиење нема да биде за употреба, односно ќе се пушти техничка вода. За завршувањето на  реконстрикцијата на филтер станицата населението ќе бидете дополнително известено, со што ќе може непречено да се користи водата за…

Continue reading

Соопштение за обука за негуватели

SOOpstenie za neguvatelki

Општина Василево ги информира заинтересираните лица,  дека во организација на ОО Црвен крст, Струмица се организира бесплатна обука за  негуватели на стари и изнемоштени лица и инвалиди. Обуката ќе се спроведува во просториите на Црвениот крст во Струмица во времетраење од три месеци.  Заинтересираните може да се пријават во општина Василево секој работен ден од…

Continue reading

ОГЛАС ЗА ЈАВНА НАБАВКА Постапка за воспоставување на јавно приватно партнерство

LOGO, Opstina Vasilevo-horz

Општина Василево, на страната на Бирото за јавни набавки,  објави Оглас за јавна набавка за воспоставување на јавно приватно партнерство за реконструкција и одржување на јавното осветлување во општина Василево преку воведување мерки за енергетска ефикасност според ЕСКО Модел. Краен  рок за доставување на понудите е 06.12.2019 година во 12,00 часот Краен рок за одговор…

Continue reading

Известување за жителите од населено место Нова Маала

3

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека во периодот од 28.10.2019 (понеделник) до 31.12.2019 година (крајот на оваа календарска година)  во Вашето населено место ќе се изведуваат градежни работи на улицата која води до резервоарот. Работите ги изведува фирмата ДПТУГ ДИКОР, а инвеститор е општина Василево. Ве известуваме дека во најголемиот дел од периодот додека се изведуваат…

Continue reading

Започна пријавувањето за меморијалниот турнир во мал фудбал Ч`крче во Пиперево

11111111

Ги известуваме љубителите на мал  фудбал дека започна пријавувањето за турнирот во мал фудбал   Ч`крче што се одржува во населеното место Пиперево.  Покровител на турнирот на општина Василево. Право на учество и пријавување на свои екипи имаат сите жители на Струмичкиот регион и пошироко. Пријавувањето е до 11.07.2019 година (четврток). Ждребањето ќе се изврши во…

Continue reading