Соопштенија

Препораки од Народна банка во врска со исплатата на паричната помош од социјална и детска заштита

NBRM-horz

По известувањето дека сите банки се подготвени да ја реализираат исплатата на паричната помош од социјална и детска заштита, притоа водејќи грижа за заштита на јавното здравје, апелираме: При посета на филијалите и експозитурите на банките, во текот на следната недела, корисниците на парична помош од социјална и детска заштита коишто досега не поседуваат дебитна…

Continue reading

Информација за движење на земјоделците во услови на оваа вонредна состојба

Zabraneto dvizenje na cela teritorija_768x768

Почитувани земјоделци, Земјоделците од општина (Струмица, Василево, Босилово и Ново Село ) што имаат работни обврски на своите земјоделски површини, а кои се наоѓаат во атарот на селото во коешто живеат, можат да се движат за време на забраната за движење, исклучиво заради извршување на работните активности без да вадат дозволи за движење. Земјоделците, пак…

Continue reading

ИЗВЕСТУВАЊЕ за промена на работното време на општина Василево

LOGO, Opstina Vasilevo

Општина Василево,  ги известува граѓаните дека,  поради новонастанатата состојба со корона вирусот (Ковид-19), почнувајќи од 19.03.2020 година(четврток), општинската администрација ќе работи со изменето работно време односно од  09,00 часот до 14,00 часот. За сите евентуални  промени кои би се однесувале  на работењето на општинската администрација, граѓаните ќе бидат навреме информирани. Со почит, Општина Василево Градоначалник…

Continue reading

С О О П Ш Т Е Н И Е Од ЈПКД Турија п.о. Василево

JPKD Turija

Поради новонастанатата состојба со корона вирусот, а со цел да се намали движењето на населението, заради примена на мерките за зачувувањето на нивното здравје, им се соопштува на корисниците на услугите на ЈПКД Турија п.о. Василево, дека ќе биде ограничен влезот на странки во канцелариите на претпријатието, па поради тоа доколку имаат проблем со дефекти…

Continue reading

Општина Василево формираше мобилни тимови за помош

LOGO, Opstina Vasilevo

Општина Василево формираше мобилни тимови за помош на сите стари и изнемоштени и лицата со попреченост од општината. Сите граѓани од наведената категорија кои имаат потреба од набавка на потребните лекарства, прехрамбени продукти и средства за хигиена, со цел да не излегуваат надвор и да не остваруваат непосреден контакт со други лица, при што би…

Continue reading

ИЗВЕСТУВАЊЕ

LOGO, Opstina Vasilevo

Согласно препораките на Владата на Република Северна Македонија, а по предлог од Министерството за здравство,  кои се однесуваат за превентива и заштита од вирусот Ковид 19 (Корона вирус) објавени на ден 12.03.2020 година,  работата со граѓаните  кои имаат потреба од документи, достава на барања, решенија за платен данок и други списи кои ги издава администрацијата…

Continue reading

СООПШТЕНИЕ за јавна презентација и јавна анкета за УП за с. Пиперево

LOGO, Opstina Vasilevo-horz

Општина Василево организира јавна презентација и јавна анкета за  Урбанистички план за  село Пиперево изработен од Институт за урбанизам, сообраќај и екологија ИН-ПУМА ДОО Скопје. Јавната анкета ќе трае до 23.03.2020 година. Целото соопштение може да го видите на линкот во продолжение: Соопштение за јавна презентација и јавна анкета за УП за с. Пиперево  

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета за УП за селата Владевци, Ангелци и Градашорци

LOGO, Opstina Vasilevo

Општина Василево организира јавна презентација и јавна анкета за  Урбанистички планови за  селата Владевци, Ангелци и Градашорци и изработен од ДП ВИЗУРА ДООЕЛ од Струмица.  Интегралниот текст на Соопштенијата за секое село посебно е на линковите во  продолжение: Соопштение за јавна презентација и јавна анкета за УП за с. Владевци Соопштение за јавна презентација и…

Continue reading

С О О П Ш Т Е Н И Е oд ЈПКД „Турија“ п.о Василево

1111

ЈПКД „Турија“, Василево ги информира жителите од населените места Чанаклија, Нова Маала и Добрашинци, дека од денес 06.02.2020 година (четврток),  водата за пиење е технички исправна и истата може непречено да се пие односно да се употребува за сите намени во домаќинствата. Реконструкцијата и санацијата на филтер станицата,  поради која во изминатиот период се пушташе…

Continue reading

ИЗВЕСТУВАЊЕ за Информативен ден за проектот „Агрометеоролошки станици“

Vasilevo_455x960-horz_1280x653

На ден 17.01.2020 година (петок), со почеток во 12,00 часот, во Домот на АРМ во Струмица, во Салата за советници, ќе се одржи Информативен ден за проектот „Агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури и животната средина“. Се повикуваат сите земјоделски производители и заинтересирани страни да земат учество во настанот и да се информираат за…

Continue reading