Ќе се асфалтира пристапната улица во Нова Маала

DSC_0468_1024x681

Градежната компанија Бони интерградба ангажирана од општина Василево, во населеното место Нова Маала, започна со изведување на подготовителни активности за изградба, асфалтирање на пристапната улица односно улицата која води од влезот на населеното место до училишната зграда. Должината на оваа улица е 250 метри  а планираната ширина 5,00 метри и истата е планирана со Програмата за изградба на патишта и улици во општина Василево за 2021 година. Оваа инвестиција е вредна  1 818 530 денари, а средствата ќе се исплатат од општинската каса.  

На терен беше градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, кој информираше дека доколку дозволат временските услови, во план е активностите да продолжат во континуитет и улицата да биде комплетно завршена во наредните денови.

DSC_0465_1024x681

DSC_0470_1024x681

DSC_0475_1024x681

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail