СООПШТЕНИЕ од ЈПКД „Турија“, Василево за неисправност на водата за пиење

tap-water-7

ЈПКД „Турија“, Василево ги известува водокорисниците од населените места Василево, Ангелци, Градашорци, Едрениково и индустриската зона,  кои со вода за пиење се снабдуваат од регионалниот водовод и резервоар на Ташли Баир,  дека од денес па во наредните четири дена водата не е добра за пиење. Причината  е заматеност на водата.

Екипите на ЈПКД „Турија“, работат на решавање на проблемот и нормализирање на состојбата, а за неговото целосно надминување и  повторното користење на водата за пиење, граѓаните ќе бидат дополнително информирани.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail