Детски реквизити поставени во училишниот двор во Владевци

DSC_0275_1024x681

Денес, во дворот на училиштето во с. Владевци, на радост и задоволство на дечињата поставени се детски резивити, донација од СЕКЕ ДООЕЛ, Прилеп,  друштво што се занимава со трговија и производство на тутун и има свои откупни пунктови на територијата на општина Василево. Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов во придружба на  директорот на ООУ „Гоце Делчев“, Василево, Дејан Стојанов  и Ристо Делијанов- претставник од донаторот, го посетија училиштето и присуствуваа на поставувањето на реквизитите.

„Секоја донација е добредојдена, а убавината на оваа е што е токму за дечињата кои секогаш знаат искрено и од срце да се израдуваат и да се заблагодарат изјави градоначалникот на општина Василево, кој при денешната посета на училиштето во Владевци, на учениците им посака успех во учењето но и убави и забавни моменти во училишниот двор со новите реквизити.

DSC_0261_1024x681 DSC_0285_1024x681

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail