Донација од таблети и проектори за општинските основни училишта

naslov_432x768

Двете основни општински училишта ООУ „Гоце Делчев“, Василево и ООУ „Атанас Нивичански“, Нова Маала, за потребите на наставата добија донација, таблети и  проектори.

Таблетите, вкупно 63 од кои 23 за ООУ „Гоце Делчев“ и 40 за ООУ „Атанас Нивичански“ се обезбедени од Министерството за образование и наука и истите се наменети за учениците од социјално ранливи семејства, за нивно полесно вклопување во редовниот наставен процес.

„Проекторите се донација од дијаспората, за што училиштата и општината изразуваат посебна благодарност. Донацијата е добредојдена и секако ќе најде своја примена во  реализирањето на наставните програми и содржини и ќе придонесе за нивно полесно совладување“, изјави градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, во врска со донациите на  училиштата.

IMG-8b3fe3bacf16297c465f7eda5fdc0cc0-V_432x768 IMG-62630d76524db716ad8d207811a2e93b-V_389x768 IMG-ca28a41361a56a088aba859feb58ac81-V_278x768

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail