Утрово во општина Василево се прскаше против комарци

received_359350943037927_1024x764

Утрово, со хеликоптер, на територијата на општина Василево  беше извршено најавеното второ прскање против возрасни комарци.

Прскањето е спроведено како дел од прскањето во десетте општини во рамки на Југоисточниот плански регион, кој како надлежна институција ја  спроведуваа оваа активност на територијата на  сите десет општини во Регионот.

received_427358372744313_1024x768 received_510486807511911_901x768

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail