Градоначалникот на општина Василево во работна посета на општини во Република Турција

1

„Денес бев во работна посета на Општина Умраније, Република Турција, каде на мое огромно задоволство се сретнав со градоначалникот Исмет Јилдирим и со, неговиот тим на стручни работници, советници и општинска администрација. Општината е со околу 800.000 жители. Во оваа општина живеат многу наши иселеници. Општина Умраније ќе донира детски забавен парк за нашите најмлади граѓани. Разговаравме за нашите надлежности, актуелните проблеми и предизвици со светската криза, скапата цена на горивата и електричната енергија , кои се нашите сличности а што е она што не разликува како локални самоуправи.  Им благодариме на домаќините за одличниот дочек и целосното внимание кое ни го приредија. Општина Василево ќе биде меѓународно препознаена и афирмирана“, напиша на својот ФБ профил, https://www.facebook.com/vasilevo24, градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов во врска со неговата посета на општини во Р.Турција.

2 3 4 5

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail