Градоначалникот Стојанов и Ванчо Костадиновски направија увид на браната Турија

wpid-wp-1423098635150-1024x579

Заменик министерот за земјоделие Ванчо Костадиновси заедно со градоначлникот на општина Василево, Ване Стојанов извршија увид на состојбата на браната Турија.
Нивото на браната Турија е критично, но со постепено испуштање на водата браната ќе се нормализира.
wpid-wp-1423098650862-1024x579

,,Се создадени предуслови да се зголеми испустот на вода за да можеме да ја отпразниме браната и да ја елиминираме евентуалната закана по земјоделските површини и да не се доведат во ситуација земјоделците или сите тие што обработуваат земјоделски површини да бидат поплавени” – изјави Костадиновски

wpid-wp-1423098595580-1024x579

wpid-wp-1423098667352-1024x579

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail