Градоначалникот на средба со граѓаните на Добрашинци и Висока Маала

DSCN5847

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, синоќа, заедно со претседателот на општинскиот Совет, г-дин Дајанчо Ефтимов и директорката на ЈПКД „Турија“, г-ѓа Лела Митев остварија две одвоени средби со граѓаните на населените места Висока Маала и Доброшинци.
Како што информираше градоначалникот Стојанов целта на овие средби била запознавање на граѓаните со активностите кои локалната самоуправа ги има планирано за тековната 2015 година. Вообичаено за ваквите средби, било разговарано за тековните потреби, главо од сферата на патната и комунална инфраструктура чие решавање е во надлежност на локалната самоуправа.
Со граѓаните на Добрашинци, кои побарале интервенции односно рамнење и насипување на полските патишта било договерено, активноста да се спроведе во соработка со ЈПКД „Турија“, кога ќе се подобрат временските услови.
Вакви средби градоначалникот ќе оствари и со граѓаните од другите населени места на општина Василево, во термини кои ќе бидат договорени заедно со претставниците од месните заедници.

DSCN5857

DSCN5845

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail