Во населеното место Сушево се асфалтира улица

DSC_0444_1024x681

Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, денес беше во населеното место Сушево, каде присуствуваше на асфалтирањето на улицата чија изградба деновиве се одвиваше во континуитет.

Изградбата на оваа улица е планирана со Програмата за изградба, реконструкција, одржување на локални патишта и улици за 2022 година чиј изведувач на терен е градежната компанија Бони интерградба.

Улицата е со  должина од 75 метри   и  ширина од   околу 3,5 метри односно асфалт  од 275 м2.  Лоцирана е на почетокот од населеното место и ги поврзува  жителите кои живеат покрај неа со главниот локален пат.

Средствата во висина од 334 508 денари се обезбедени од општинската каса.

Според информација од градоначалникот Андонов за утре е планирано насфалтирање на улицата во населеното место Едрениково, чија изградба исто така се реализира како дел од минатогодишната Програма за локални патишта и улици во општина Василево.

 DSC_0407_1024x681 DSC_0410_1024x681 DSC_0411_1024x681 DSC_0413_1024x681 DSC_0422_1024x681 DSC_0429_1024x681 DSC_0437_1024x681 DSC_0440_1024x681

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail