Донација од Boots for Balkans за второодделенците од ООУ „Гоце Делчев“, Василево

Donacija

Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов и пратеникот Дајанчо Ефтимов, на второодделенците од ООУ „Гоце Делчев“, Василево им подарија спортска облека, донација од Boots for Balkans, австралиска добротворна организација. Донацијата е реализирана преку нашите иселеници во Австраклија.

Радоста од  подароците учениците ја изразија со ветување дека спортувањето ќе стане нивно секојдневие.

Boots for Balkans е добротворна организација чија цел е преку донации, спонзорства и финансирање да обезбедат еднакви можности за сите љубители и учесници во спортот.

DSC_0980_1024x681

IMG_20230926_090843_416 IMG_20230926_090922_928 IMG_20230926_090913_028 IMG_20230926_090906_035 IMG_20230926_090829_527 IMG_20230926_090829_064 IMG_20230926_090828_741

DSC_0130_1024x681

IMG_20230926_090857_445 IMG_20230926_090843_031 IMG_20230926_090829_586 IMG_20230926_090923_360 IMG_20230926_090922_928 IMG_20230926_090857_445 IMG_20230926_090843_031 IMG_20230926_090829_586

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail