Асфалтирана улицата во Добрашинци

IMG_20231127_110727_140_576x768

Локалната патна инфраструктура во населеното место Добрашинци од денес е побогата со уште една асфалтирана улица. Имено, улицата која во петокот се тампонираше и подготвуваше за сафалтирање, веќе  е целосно готова.

Оваа улица, општина Василево ја реализираше во рамки на Програмата за изградба на локални патишта и улици за 2023 година и истата е изградени со средства обезбедени од општинската каса. Вкупниот Буџет изнесува 397 025 денари, должината е 130 метри а ширината околу 3 метри односно онолку колу што дозволуваат условите на терен.

И денес, на лице место во финалната изградба од улицата беше градоначалникот на општина Василво, Славе Андонов.

IMG_20231127_110740_320_576x768 IMG_20231127_110747_438_576x768 IMG-5f6176262e5513244a7a3057e4ab0712-V_576x768 IMG-30add3c08107a0275b645051a0a5759d-V_576x768 IMG-68913ecae5586cca056bbf0ae3c4d5fb-V_576x768 IMG-aae9d18993c69bba4e6f028f559edd7a-V_576x768

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail