Во Радичево се одржа Велигденски концерт

2

Во недела, на Велигден, во селото Радичево, во организација на КУД „Илинден“ од ова населено место и под покровителство на градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, се одржа Велигденски концерт.
Со сплет од огри и ира се претставија играорците од КУД „Илинден“ и гостите – играорните групи од Подареш, Ораовица, од Бела Плана (Србија) и Самоков (Бугарија).
Концертот се одржа по прв пат а желба на организаторот е истиот да прерасне во традиција, со поголем број учесници како домашни така и од соседните држави.

3

1

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail