Со закројување лозје, градоначалникот Андонов, го одбележа Св. Трифун

1_576x768

Градоначалникот на општина Василево, денес, по повод празникот Свети Трифун, познат како ден на лозарите, присуствуваше на закројување на лозје на лозовите насади на АД „Струмичко поле“, Василево. Информацијата од настанот ја сподели на својот на ФБ профил, https://www.facebook.com/vasilevo24

„По повод Христијанскиот празник Св. Трифун тадиционално денес присуствував на закројување лозје на површините на АД „Струмичко Поле“ Василево.  Според православната црква, Св. Трифун ги штити лозјата и градините од разни штети, несреќи и болести. Нека биде плодна годината, со богат род, убаво грозје и преубаво Македонско вино. За многу години денот“, напиша градоначалникот Андонов.

2_1024x768 3_1024x768 4_1024x683 5_758x768 6_1008x768

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail