ООУ„Гоце Делчев“,Василево го одбележа патрониот празник

DSC_0773_1024x681

Денес, ООУ„Гоце Делчев“, Василево, на свечен начин, во Домот на културата во Василево, го одбележа својот патрон празник.
Со специјално подготвена програма од музички, драмски и литературни творби, учениците му оддадоа почит на револуционерот Делчев.
За ликот и делото на Гоце Делчев, во своето поздравно обраќање пред присутните се осврна директорот на училиштето  Дејан Стојанов.
Присутните ги поздрави и градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, кој меѓу другото рече: „Неговата мисла дека светот е поле за културен напредок меѓу народите, актуелна денес  исто колку и  тогаш, треба и ќе остане наша водилка во надминувањето на сите мали и поголеми пречки со кои се соочуваме на патот во креирањето на подобри услови за сите а пред се за вас учениците – нашата надеж, нашата иднина и гаранција за подобро утре. Да го чуваме споменот за Делчев и како негови наследници да го продолжиме неговото дело“, им порача  градоначалникот Андонов на учениците и вработените во училиштето.

DSC_0741_1024x681 DSC_0743_1024x681 DSC_0745_1024x681 DSC_0764_1024x681 DSC_0768_1024x681 DSC_0790_1024x681 DSC_0792_1024x681 DSC_0795_1024x681 DSC_0796_1024x681

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail