На 29-ти мај ќе се прска против комарци

komarec,2

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 29-ти мај  2024
година, во периодот од 09.00 до 16.00 часот ќе се врши ларвицидна дезинсекција во
период и тоа во следниве општини: Валандово, Дојран, Радовиш, Конче, Ново Село, Босилово, Василево, Струмица.
Доколку временските услови се неповолни, дезинсекцијата ќе се изврши кога временските услови ќе бидат подобрени.
Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за
заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail