Се одржаа Ѓурѓовденски средби во Едрениково

11198433_10202822511203621_1487866066_n

Синоќа, во населеното место Едрениково , во организација на општина Василево, по прв пат се одржаа Ѓурѓовденски средби – манифестација на заедничко дружење, која како што рече градоначалникот на општина Василево во своето поздравно обраќање „во предвечерјето на големиот Христијански празник Ѓурѓовден, на едно место, во црковниот двор ги собра верниците, браќата, пријателите, блиските и им овозможи неколкучасовно заедничко дружење“.
Пред присутните со своја програма се претставија дечињата – ученици во училиштето во Едрениково и играорците од КУД„Илинден“ од Радичево кои верни на традицијата и македонскиот фолклор ја збогатија вечерта со сплет од македонски народни ора.

11212391_10202822511323624_573313465_n

11225973_10202822511403626_1137487740_n

11225986_10202822511123619_1428656776_n

11251649_10202822511363625_517742452_n

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail