ФК Василево Јуниор на меѓународен турнир во Бугарија

DSCN7539

Денес, младите фудбалери на ФК Василево, со поддршка на општина Василево, заминаа за соседна Бугарија, каде ќе учествуваат на меѓународниот турнир за деца „Мини фудбалска магија“- Микрево 2015. Турнирот трае четири дена од 17 до 21 јуни. Од 17 до 19 јуни ќе се натпреваруваат децата родени 2005 година, а од 19 до 21 јуни децата родени 2002 година. Младите фудбалери на Василево, денес ќе ги одмерат силите со своите врсници од фудбалскиот клуб „Пирин“од Благоевград, а во текот на утрешниот ден имаат два натпревари и тоа по еден со врсниците од „Левски“ од Софија и од „Арис“ од Солун.
„Мини фудбалска магија“ е реномиран фудбалски турнир за деца, кој се одржува во, соседна Бугарија, во с. Микрево, општина Струмјани, на кој се натпреваруваат едни од најсилните фудбалски клубови на Балканот.

DSCN7540DSCN7543

DSCN7542

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail