Во Василево пуштена во употреба градинката „Прва радост“

gradinka31

Во општина Василево денес беше отворена првата градинка „Прва Радост“. Во градинката ќе може да учат 70 дечиња.

Средствата за изградба на градинката се обезбедени преку проектот за прекугранична соработка со Р. Бугарија. Ентериерот комплетно е уреден со средства на Министерството за труд и социјална политика.

Со отварањето на градинката ќе се им се олесни на родителите од општина Василево, кои досега мораа своите деца да ги запишуваат во струмичките градинки, или да ангажираат лица да им ги чуваат децата.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail