Подготовки за асфалтирање во Нова Маала

12144707_615299185274734_5677854991281662492_n

Локалната самоуправа Василево денес во населеното место Нова Маала, започна со подготвителни активности на терен каде набрзо треба да започне со асфалтирање на улица.
Имено, екипа на ЈПКД „Турија“, Василево во чија надлежност е одржувањето на водоводната мрежа денес вршеше промена на цевка од водоводната линија како дел од подготовките за наредната активност –  асфалтирање на улицата која води кон училиштето „Атанас Нивичански“ во Нова Маала вклучително и платото пред училишната зграда.
Средствата за оваа активност се обезбедени од општинскиот Буџет.

10449455_615299151941404_5470461920966138949_n

12074560_615299141941405_166386581034579908_n

12106823_615299198608066_8244258751564052204_n

12141811_615299168608069_8126420844456476032_n

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail