Избрани најдобрите во спортот за 2014 година

kuglarkata janeva 1

Мери Јанева од Градашорци, актуелниот шампион во куглање на Македонија е избрана за спортист на Василево за 2014 година. Ваква одлука донесе општината која ги прогласи најуспешните во спортот за минатата година на завршницата од турнирот во мал фудбал. Епитетот за најдобар спортист , Јанева го доби заради својата доминација во куглањето во државата во младинска и сениорска конкуренција, но и поради освоените медали на меѓународни натпревари .
јанева

  meri janeva
Најуспешна екипа за минатата година, општина Василево го прогласи тимот на ОК ,,Сушево,, кој во 2014 година се покажа како доста квалитетен одобјкарски тим завршувајки го есенкиот дел од првенството на третата позиција. За најдобар спортски работник општина Василево го прогласи тренерот на ФК, ,Василево Јуниор,, Ратко Јанушев кој во контуинитет неколку години го пренесува своето знаење на младите фудбалери од ова општина.

ok susevo

,,Јанева, одбојкарите на Сушево но и Јанушев се вистински афирматори на нашата општина како во земјава така и надвор од неа. Како локална самоуправа во рамките на своите можности и понатаму ќе ги подржуваме бидејки со своите резултати и успеси докажуваат дека во својата матична општина се негува спортот,, истакна градоначалникот на Василево Ванчо Стојанов на доделувањето на признанијата.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail