Авионско прскање против комарци

komarci

Почитувани сограѓани,

Ве информираме дека на ден 22.08. 2017 година (вторник) во раните утрински часови ќе се изврши авионско прскање против комарци.

Доколку временските услови не дозволат да се реализира прскањето, истото ќе се спроведе наредниот ден односно на  23.08.2017 година во истиот временски период.

Ги известуваме сопствениците на пчелни семејства, во најавениот временски период, да преземаат соодветни мерки за заштита.

Со почит,
Општина Василево

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail