Успешен старт на новата учебна година

DSC_0450

Околу 130 првачиња од сите населени места на општина Василево денес за прв пат седнаа во училишните клупи. Во ООУ„Гоце Делчев“ Василево заедно со подрачните училишта запишани се 82 првачиња а во ООУ„Атанас Нивичански“ Нова Маала исто така со подрачните запишани се вкупно 47 првачиња. Но според информации од училиштата оваа бројка не е конечна бидејќи според искуството што го имаат од претходните години за очекување е во текот на овој месец да се запишат уште одреден број на дечиња.

И во двете основни општински училишта првачињата беа дочекани со приредби подготвени од нивните повозрасни другарчиња кои низ песна им посакаа добредојде во училишните клупи. Добредојде на првачињата им посакаа и нивните директорки, г-ѓа Емилија Котева од ООУ „Гоце Делчев“, Василево и г-ѓа Соња Ничева од ООУ „Атанас Нивичански“, Нова Маала. Многу успех во училиштето, среќни и безгрижни училишни денови но и поддршка во нивните проекти им вети градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов, кој за среќен и успечен почеток, првачињата ги израдува и со подароци.

DSC_0445

DSC_0446

DSC_0448

DSC_0451

DSC_0471

DSC_0480

DSC_0486

DSC_0491

DSC_0493

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail