Во недела ќе се одржи традиционалниот Марш до Варварица

dscn8302

Во недела на  29-ти  октомври 2017 год. во организација на општина Василево и Општинскиот одбор на Сојузот на борците од Струмица ќе се одржи традиционалниот марш до селото Варварица каде ќе биде одбележана 73-годишнината од формирањето на Првиот Околиски народноослободителен одбор за Струмица и Струмичко.

Поаѓањето е во 08 часот од пред градскиот трговски центар „Глобал“ во Струмица и од пред општинската зграда во с. Василево во истото време.
Превозот е организиран со автобусите на Струмица Експрес и истиот е бесплатен.

Општина Василево ги поканува сите заинтересирани граѓани да се придружат на  годинешното одбележување.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail