Посета на градоначалник од Р.Турција на општина Василево

3

Градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев, вчера во својот кабинет  оствари пријателска средба со својот турски колега, Недрет Ѓулен (Nedret Gülen), градоначалник на  општина Јалови од Република Турција.  Според информацијата од кабинетот на градоначалникот Јанев, на средата биле презентирани карактерестиките на секоја од општините, достигнувањата и условите за развој во одредени области.   Исто така се разговарало и за можностите за евентуална соработка меѓу двете општини . Градоначалникот Јанев добил покана за посета на  општина Јалови наредната година.

Посетата беше остварена со посредство и препорака на градоначалниците од општините Конче и Радовиш, чии претставници присуствуваа на средбата во општина Василево.

3

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail