Помош за семејството Ристови од Дукатино од општина Василево

27496274_10214905842257909_1694689214_n

Денес, локалната самоуправа од Василево достави помош на семејството Ристови од с. Дукатино, чија куќа целосно беше уништена  во пожарот што ја зафати во саботата вечер.

Како што вети градоначалникот на општина Василево, Марјан Јанев, кој непосредно по несреќата го посети семејството Ристови, општината денес им достави пакети со прехранбени продукти и хигиенски средства неопходни за семејството во овие тешки моменти.

Дополнително,   општина Василево на семејството Ристови ќе му помогне и финансиски. „На наредната седница заедно со Советот на општина Василево ќе донесеме одлука со која ќе му доделиме финансиска помош на ова семејство и на тој начин ќе им помогнеме во овие исклучително тешки моменти“, изјави градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев.

 27496274_10214905842257909_1694689214_n

27591658_10214905842137906_1118439881_n

 

26994388_162837677827374_3967207743237112433_n

27072920_162837854494023_3728061364304175975_n

27336389_162837794494029_7042862102885101817_n

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail