Градоначалникот Марјан Јанев во посета на општина Јалова, Р.Турција

O.Vasilevo

Градоначалникот на општина Василево, Марјан Јанев од денес  па до 16-ти февруари,  е во официјална посета на општина Јалова (Yalova), Република Турција. Како што стои во поканата од турскиот колега,  градоначалникот Недрет Ѓулен (Nedret Gülen),  целта на средбата е размена на идеи од делокругот на општинското живеење и разгледување на можностите за соработка меѓу двете општини.

Ова е втора средба на двајцата градоначалници, по средбата што ја имаа во општина Василево, во декември минатата година.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail