Започна пријавувањето за Велигденскиот турнир во мал фудбал

SAM_2866

По повод Велигденските празници, Општина Василево го организира традиционалниот Велигденски турнир во мал фудбал кој  ќе започне во среда на 04 април 2018 година.

Пријавувањето за учество започнува од денес,  26 март (понеделник)  и ќе трае до 04.04 2018 год.  (среда), до 14 часот, по што  во просториите на општинската зграда,  во присуство на претставници на пријавените екипи ќе биде изврешено ждребањето.

Според правилата за учество, секоја екипа треба да брои 10 (десет) играчи.  Право на учество имаат само граѓани од населените места на општина Василево.  Котизацијата за учество изнесува 1000 денари.   Вкупниот награден фонд изнесува 25 000 денари.

Натпреварите ќе се играат на игралиштето на ООУ „Гоце Делчев“ во Василево. Пријавување и подетални информации на телефонскиот број 077 531 592.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail