Хуманитарна акција на Црвениот крст и општина Василево

DSC_0619 (Medium)

Денес, во Василево, Општинската организација на Црвениот крст од Струмица во соработка со општина Василево, спроведе хуманитарна акција на донирање на хигиенски пакети на социјално загрозени категории граѓани. Како што информираа претставниците од Црвен крст – ОО Струмица, во општина Василево поделени се вкупно 20 хуманитарни пакети на претходно таргетирани семејства од категоријата на социјално загрозени. Акцијата се спроведе со поддршка и во координација на локалната самоупрва Василево.

DSC_0614 (Medium)

DSC_0615 (Medium)

DSC_0625 (Medium)

DSC_0631 (Medium)

DSC_0634 (Medium)

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail