Одржани Ѓурѓовденските средби во Едрениково

4

По повод верскиот празник Ѓурѓовден, во населеното место Едрениково, во дворот на црквата Св. Ѓорѓи се одржаа  Ѓурѓовденските средби – манифестација на заедничко дружење и одржување на локаната традицијата на жителите од ова населено место.

„Согласно поводот и местото на кое се наоѓаме, вечерва сме овде да го чествуваме името на Светецот Св. Ѓорѓи и по тој повод да се видиме и да се дружиме со пријателите и блиските“, рече во своето поздравно обраќање градоначалникот на општина Василево, Марјан Јанев.

Учениците од подрачното училиште изведоа културно уметничка програма со што содржински ја збогатија манифестацијата која под покровителство на општина Василево се одржува четврта година.

1

4

8

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail