Во недела ќе се изврши авио-прскање против комарци

prskanje

Ги известуваме жителите на населените места на општина Василево дека во недела, на 17.06.2018 година, во раните утрински часови, во периодот од 04,30 до 09,30 часот,  Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте  општини од регионот ( Василево, Богданци, Босилово, Валандово, Гевгелија, Дојран, Конче, Радовиш, Ново Село и Струмица)  ќе изврши  организирно  авионско прскање против комарци. Доколку временските услови не дозволат да се реализира прскањето, истото ќе се спроведе на 18.06.2018 година во истиот временски период.

Ги информираме сопствениците на пчелни семејства навреме да преземат соодветни мерки за заштита односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Организираното прскање ќе се изврши на вкупна површина од 5741 ха.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail