Презакажано авионското прскање против комарци

prskanje

Ги известуваме жителите на населените места на општина Василево дека првото прскање против комaрци  кое првично беше одложено поради лошите временски услови е презакажано и доколку дозволат временските услови ќе се изврши на 27.06.2018 година (среда) во раните утрински часови, во периодот од 04,30 до 09,30 часот.

Ги информираме сопствениците на пчелни семејства навреме да преземат соодветни мерки за заштита односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail