Дождот уште еднаш го одложи авионското прскање против комарци

prskanje

Ги известуваме жителите на населените места на општина Василево дека авионското  прскање против комрци  најавено за в среда, 27.06.2018 година поради дождливото време уште еднаш е одложено. Доколку дозволат временските услови авио-прскањето ќе се спроведе во недела на 01.07.2018 година во раните утрински часови, во периодот од 04,30 до 09,30 часот.

Ги информираме сопствениците на пчелни семејства навреме да преземат соодветни мерки за заштита односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail