Викендов се асфалтираше во Василево

naslov

Општина Василево викендов асфалтираше во Василево. Една од најфреквентните улици, улицата од поштата до повеќенаменското игралиште  во Василево доби современо и квалитетно решение.  Поставен е нов асфалтен слој во должина од околу 300 метри, ширината  на коловозната лента  е проширена и изнесува 5,5 метри, изградени се тротоари од двете страни на улицата како пешачки патеки за граѓаните, а осветлувањето  е решено  со канделабри.
Заради  прибирање на атмосферските води,  под улицата   изградена е атмосферска канализација.

Средствата за оваа инвестиција се грант обезбеден од ИПА  предпристапните фондови преку Проектот за подобрување на општински услугите (МСИП ).

Изведувач на работите на терен е градежната компанија „Жикол“ од Струмица.

DSC_0535_1024x681

DSC_0540_1024x681

DSC_0561_1024x681

DSC_0566_1024x681

DSC_0569_1024x681

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail