Успешно спроведена крводарителска акција во Василево

наслов

Денес, во просториите на локалната самоуправа Василево, во организација на ОО Црвен крст од Струмица и Службата за трансфузиона медицина,  во соработка и поддршка од  општина Василево, успешно беше реализирана акција на доброволно дарување на крв – прва во оваа календарска година  со која се најави продолжувањето на успешната повеќегодишна пракса на доброволно дарување на крв.

Традиционално во акцијата се вклучија вработените од локалната самоуправа, ЈПКД „Турија“, Василево и детската градинка „Прва радост“, како и  граѓани од општина Василево кои ја искористија денешната можност,  ја покажаа својата хуманост на дело и се вклучија во спасувањето на нечиј човечки живот.

Собрани беа дваесетина крвни единици, а акцијата се спроведе во периодот од 08,30 до 14,00 часот.

DSC_0632_1280x851

DSC_0643_1280x851

DSC_0654_1280x851

DSC_0656_1280x851

DSC_0659_1280x851

наслов

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail